Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ένα τοπικό πρόβλημα


     Ένα τοπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η αισθητική της πόλης μας, στο κεντρικότερο δρόμο του δήμου μας.
      Παρατηρώντας προσεκτικά δρόμους, πεζοδρόμια, κτίρια, μαγαζιά, κοινόχρηστους χώρους, διαπιστώνουμε διάφορες ελλείψεις, ασυνέπειες και αρνητικές παρεμβάσεις που όχι μόνο δημιουργούν ένα άσχημο και αντιαισθητικό περιβάλλον, αλλά υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων μας.           
    Πιο συγκεκριμένα η τήρηση της καθαριότητας των είναι ελλιπής. Σε πολλά σημεία είναι γεμάτοι σκουπίδια και απορρίμματα που ξεχειλίζουν από τους κάδους που όχι μόνο προσβάλλει την αισθητική μας, αλλά προκαλεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.
     Επίσης κάποιοι κοινόχρηστοι χώροι είναι εντελώς απεριποίητοι, αδιαμόρφωτοι και άσχημοι, που μοιάζουν με αλάνες γεμάτες χώμα, πέτρες και σκόνη, χωρίς λουλούδια και γεμάτες χαρτιά, ακαθαρσίες και απορρίμματα που γίνονται εστίες μόλυνσης για πολλές αρρώστιες.
     Ο εντοπισμός των παραπάνω αρνητικών στοιχείων του δήμου μας, μας προβληματίζει αρκετά. Έτσι ως ενδιαφερόμενοι πολίτες της περιοχής μας, θα πρέπει να συμμετάσχουμε ενεργά για όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.
Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;
Με την συμμετοχή μας σε περιβαλλοντικά προγράμματα του δήμου μας, βοήθεια στην ενημέρωση των σχολείων, των μαγαζιών και των συλλόγων, βοηθώντας στην τήρηση της καθαριότητας των δρόμων φωνάζοντας και θέτοντας αιτήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι, να προσληφθούν άνθρωποι για την αποκομιδή των σκουπιδιών.  
 Nα γίνουν δεντροφυτεύσεις σε δρόμους και πλατείες, όπως και να υπάρχουν κηπουροί για να τα φροντίζουν.
 Τέλος οι κοινόχρηστοι χώροι να καθαριστούν, να φυτευτούν με λουλούδια και να μετατραπούν σε πάρκα ή παιδικές χαρές έτσι ώστε να δώσουν ξεχωριστή νότα στην πόλη μας.                                  
        Κλείνοντας με κατάλληλη προσπάθεια, συνεργασία με τους φορείς, αλλά και με τους ίδιους τους πολίτες ο δήμος μας οφείλει να τους ευαισθητοποιήσει  και να προχωρήσει στην λήψη των μέτρων για την αισθητική βελτίωση του τόπου μας.
         Πεποίθησή μας άλλωστε είναι ότι η αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας δεν αποτελεί περιττή πολυτέλεια αφού έχουμε ανάγκη να ζούμε σε ένα καθαρό ποιοτικά και καλύτερο περιβάλλον.   

                                                                                           ΖΩΗ ΚΟΝΤΟΥ