Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ζώα παντού..!!


 Ζώα παντού..!!


Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων…Η μία λατρεύει τα ζώα και θέλει να κάνει οτιδήποτε για να τα προστατέψει και η άλλη απλώς δεν τα θέλει κοντά της.
Μερικά από τα συνηθισμένα κατοικίδια ζώα των πόλεων είναι οι γάτες, οι σκύλοι και οι παπαγάλοι.

Οι γάτες είναι παράξενα ζώακάποιες φορές είναι γλυκές και χαδιάρες αλλά κάποιες άλλες φορές γίνονται επιθετικές .
Πρόσφατα γνωρίσαμε δύο υπέροχες σιαμέζες γατούλες. Η μία μάλιστα μας ακολούθησε μέχρι το σπίτι, αλλά η άλλη ήταν έτοιμη να μας επιτεθεί. Στενοχωρηθήκαμε που δεν μας συμπάθησε, αλλά με τον καιρό μας συνήθισε. Θυμόμαστε που λέγαμε, όταν τις πρωτογνωρίσαμε ότι οι γάτες διαλέγουν τους ιδιοκτήτες τους και όχι οι ιδιοκτήτες τις γάτες.  
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι γάτες δεν ανήκουν σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό τους.
                                                                                   
Το άγαλμα του Χάτσικο στην Ιαπωνία!
Σε αντίθεση, τα σκυλιά είναι πολύ πιο φιλικά απέναντι στους ανθρώπους που τα φροντίζουν και δένονται μαζί τους. Ένα αληθινό γεγονός που συνέβη πριν λίγα χρόνια στην Ιαπωνία πραγματικά μας άφησε άφωνες!
 Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος καθώς γύριζε από την δουλειά βρήκε ένα σκυλάκι ακίτα το οποίο το πήρε στο σπίτι του και το σκυλί δέθηκε αρκετά μαζί του. Στο κολάρο του έγραφε Χάτσι που στα Ιαπωνικά σημαίνει τυχερός. Κάθε μέρα τον ακολουθούσε στον σταθμό του τρένου και τον περίμενε να γυρίσει από την δουλεία. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο άνθρωπος που τον φρόντιζε πέθανε .Ο Χάτσι όμως εξακολουθούσε να τον περιμένει στο ίδιο σημείο και για γι’ αυτό του έχτισαν ένα άγαλμα.
 
Επιμέλεια :Έλια Πρίφτη!! και  Μαρία Ζαμπέτη!