Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011


Ταινίες που πρέπει να δείτε!


                     Λέμονι Σνίκετ (μια σειρά από ατυχή γεγονότα)

Πληροφορίες:
Χώρα Η.Π.Α
Έτος 2004
Σκηνοθεσία Μπράντ Σίλμπερλινγκ
Είδος μαύρη κωμωδία (από 12 ετών)

Υπόθεση: 
Η οικογένεια Μποντλέρ, η Βάιολετ η εφευρέτης ,ο Κλάους ο βιβλιοφάγος και η μικρή Σάνι η δαγκωνιάρα, μαθαίνουν ότι οι γονείς τους πεθαίνουν σε μια πυρκαγιά. Αναγκαστικά τα παιδιά πηγαίνουν σε συγγενείς τους να μείνουν, επειδή η Βάιολετ θέλει ακόμη έξι χρόνια για να ενηλικιωθεί, έτσι ώστε να περάσει η περιουσία στα χέρια της και η κηδεμονία των μικρότερων αδελφών της. Όλοι όμως είναι αρκετά περίεργοι και τα παιδιά ανησυχούν. Πρωταγωνιστούν: Μέρλιν Στρίπ, Τζίμ Κάρεϊ ,Έμιλυ Μπράουνινγκ, Τίμοθι Σπόλ, Μπίλι Κόνολι κ.ά


Χάριετ η κατάσκοπος

Πληροφορίες:
Σκηνοθεσία  Μπρόουνγουεν Χιούζ 
Είδος περιπέτεια-δράση (από 11 ετών)

Υπόθεση:
Η Χάριετ Γουέλς είναι μια αρκετά επιτυχημένη εντεκάχρονη κατάσκοπος και αρκετά δημοφιλής για την ηλικία της. Η Χάριετ ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας και η κουβερνάντα της την συμβουλεύει να κρατάει σημειώσεις σε ένα τετράδιο. Οι φίλοι της Χάριετ όμως το ανακαλύπτουν αυτό και δεν τους αρέσει καθόλου. Για την ακρίβεια αρχίζει να μην τους αρέσει και η ίδια η Χάριετ! Θα καταφέρει άραγε η Χάριετ να ξανακερδίσει πίσω τους φίλους της ή θα γίνει μια αποτυχημένη συγγραφέας-κατάσκοπος; Δείτε την ταινία και μάθετε! Πρωταγωνιστεί: Jennifer Stone(Τζένιφερ Στόουν)


Το κυνήγι της ευτυχίας

Πληροφορίες: 
Σκηνοθεσία   Gabriele Muccino
Είδος δράμα-βιογραφική (από 11 ετών)

Υπόθεση:(αληθινή ιστορία)
Η ταινία έχει ως θέμα τη ζωή ενός ζευγαριού το οποίο έχει ένα πεντάχρονο παιδάκι τον Κρίστοφερ. Δείχνει συνηθισμένες καταστάσεις και συνηθισμένα πρόσωπα. Πραγματεύεται την ικανότητα του πατέρα απέναντι στην οικογένειά του. Αυτό που σκέφτεσαι όταν βλέπεις την ταινία είναι ότι κανένας πατέρας και κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να περάσουν τέτοιες «δοκιμασίες». Είναι μια αρκετά συγκινητική ταινία που ταιριάζει ακριβώς με τα σημερινά δεδομένα και φυσικά με αρκετά γεγονότα!(ο ηθοποιός που παίζει το ρόλο του παιδιού είναι και στην πραγματικότητα το παιδί του Will Smith.)

                                                                                                             Επιμέλεια: Έλια Πρίφτη